Startsida Anmälan Resultat Information Företag Grupp Presentkort Betalning Ångerrätt Karta Aldrig ensam Historik Bilder Löpträna i grupp Logga in
Logga in

Historik

I’m a runner loppet grundades år 2014 av Linda Lövqvist. Linda arbetar till vardags som fysioterapeut på Ekeby Hälsocenter i Uppsala samt är löpcoach på Im a runner. Hon har ett stort intresse för löpning och håller i löpträningar i grupp samt individuellt året om. Hon driver även löparbloggen, www.imarunner.se, där hon delar med sig av sitt stora löparintresse.

Förutom hennes löparintresse ligger folkhälsan henne varmt om hjärtat. Dessa två kombinationer var det som gjorde att I’m a runnerloppet grundades. Loppet är unikt och skiljer sig från andra motionslopp i landet genom att du kan delta i loppet 6 gånger per år. Fler antal lopp per år hoppas kunna bidra till en bättre hälsa genom att inspirera till en ökad följsamhet i löpträningen. En god följsamhet och regelbunden träning har i studier visat sig vara en viktig faktor för att minska risken för flera olika folksjukdomar såsom bland annat hjärt-kärlsjukdom, övervikt, diabetes och cancer. Via detta upplägg får du chans att utmana dig själv och dina tidigare resultat varje månad och på så sätt inspireras till att förbättra din hälsa.

Förutom att loppet inspirerar till att förbättra den fysiska hälsan är vi mycket stolta över att stödja det fantastiska informationsprojektet, Aldrig Ensam. Projektet sprider kunskap och bryter tystnaden kring det tabubelagda ämnet psykisk ohälsa bland unga vuxna. Ett stort samband mellan den fysiska och psykiska hälsan förekommer och vi vill med loppet uppmärksamma detta och se till varje individs hälsa utifrån ett helhetsperspektiv.

© 2017 I´m a runner-loppet